TIM TREFFERS – YOUNG AND DETERMINED

Het is alweer vier jaar geleden dat we hier konden kennismaken met de Nederlandse popzanger en songschrijver Tim Treffers uit Ede nabij Utrecht, toen via zijn debuutplaat “Never Trust A Man In A Fur Coat”. Omwille van de sterke variatie in de songs die muziekstijlen als soul, funk, jazz, reggae, pop en rock aandeden konden we toen zeer lovend over zijn eerste plaat berichten. Tot verrassing van velen kreeg die plaat ook heel wat bijval in Japan, waardoor Tim Treffers zich sterk op die grote afzetmarkt voor zijn muziek ging focussen.

Het Japanse platenlabel ‘P-Vine Records’ uit Tokyo bracht eind 2017 zijn tweede album “Carnival Of Life” uit en tekende nu ook voor zijn derde full-cd “Young And Determined” die in tegenstelling tot de twee eerste cd’s met een volledig andere groep instrumentalisten werd opgenomen. Mathijs Duringhof was de producer van het nieuwe album en speelde er ook op mee op gitaar en synthesizer, terwijl Henk van ter Meij ander toetsenwerk afleverde en Wilco Witte op basgitaar en Erik Rinsema op drums speelden. Op enkele tracks krijgen we ook wat extra blazers en strijkers te horen en winnares van ‘The Voice Of Holland’ Julia van der Toorn en zanger-saxofonist Lo van Gorp zorgden voor de backing vocals op een paar songs.

Er staan in totaal negen nummers op “Young And Determined” en acht van die songs werden door Tim Treffers geschreven, enkele daarvan in een samenwerkingsverband met Mathijs Duringhof. De enige gecoverde song “Trail To Your Heart” werd geselecteerd uit het in 1979 uitgebrachte album “Rain In My Life” van de Amerikaanse singer-songwriter Bill LaBounty. De openingstrack “Street Jungle Cats” doet ons even denken aan ouder werk van Paul Weller en ‘Style Council’, terwijl er ook nu weer heel wat stijlvariaties in de songs zitten.

Zo is er het soulvolle “Fair-Weather Friend” en “Trail To Your Heart”, het naar funk neigende “Osaka Moon” en “Keeping Up Your Guard” naast de R&B-ballads “Where We Go Tonight” en “Love’s Just A Season” (zie video), het catchy popliedje “Songbird” en het geheel instrumentale nummer “Paris Pizzazz”. In Japan zal deze nu 32-jarige Tim Treffers hier zeker weer mee gaan scoren en hopelijk krijgt hij ook in eigen land en/of de Benelux de erkenning die hij verdient voor zijn muzikale prestaties.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: P-Vine Records

video